Errades de programació

Avui ha vingut a la consulta en Josep. Té 58 anys i està de baixa per un estat depressiu relacionat, en part, amb una sèrie de dolors crònics: a l’espatlla (té una ruptura parcial dels manegots), als peus (esperons), als genolls…
Després de provar diversos fàrmacs i descartats altres tractaments, fa uns mesos va aconseguir que el traumatòleg demanés una consulta a la clínica del dolor (el nostre hospital de referència no accepta que els metges de capçalera demanem consulta pel dolor: cal passar primer per un “especialista”).

A la primera visita li van prescriure paracetamol (2gr/dia), ibuprofèn (1400 mg/dia) i omeprazole (20 mg/dia) i el van citar per a seguiment al cap de tres mesos.

El pacient va respondre poc al tractament que, a més, ja havia fet abans per prescripció meva. També va tornar a presentar epigastràlgia, que va requerir doblar la dosi d’omeprazole. Fa uns dies, com que ja faltava poc, havíem quedat en seguir el tractament fins la visita de la clínica del dolor.
Finalment, va arribar el dia de l’esperada visita. El pacient va presentar-se a consultes externes amb el seu full de citació fet a mà, segellat i signat pel metge que l’havia de visitar. Però… el seu nom no apareixia a l’agenda informàtica del dia. Així que… li diuen que “no el poden” visitar. El reprogramen per a una visita al cap de tres mesos.

El pacient no fa cap reclamació.

Tanmateix, continua de baixa.

Anuncis

One thought on “Errades de programació

  1. Crec que el pacient i tu veu tenir molta sort, el pacient perquè probablement s’estanviarà pendre medicaments que segurament no acabaran de millorar-lo i contrariament el posaran en risc de iatrogènia, i sort per a tu, perquè t’estalviaràs la medicació induida que tantes vegades xoca amb la teva ètica professional. Crec que com a metges de familia estem capacitats per tractar el dolor amb garanties similars a les de les unitats del dolor i a ben segur, si considero l’experiència propia, que amb una qualitat en la prescripció molt més alta en bastants ocassions, entre altres raons per la nostra responsabilitat sobre la prescripció i en la longitudinalitat de l’atenció. L’efecte advers de la situació: el perllongament d’una IT que paguem entre tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s