El “no impacte” de les retallades en la qualitat assistencial. Tres exemples en un sol dia de consulta

La Rosa es visitava a cirurgia vascular d’un hospital comarcal de la XHUP fa més de 15 anys. Com que l’SCS ha modificat “l’àmbit” i ara l’Alt Maresme pertany a Girona (!?) quan s’anava a programar la prova que li ha demanat el metge li han dit que “ja no li toca” visitar-se allà. La transfereixen ells al nou centre per evitar-li més molèsties a la pacient? Noooo! “Vagi al metge de capçalera”… Ja us apanyareu!

 A la Marta, afecta d’una malaltia immunològica severa en tractament biològic en un hospital de tercer nivell, li diuen en la darrera visita “que ja no és pacient seva”, que la transfereixen al seu hospital comarcal, que ja rebrà una cita. Li donen tractament per a un mes. Està a punt d’acabar-se-li i no ha rebut cap notificació de visita. Té molta por de tenir un rebrot de la malaltia si es queda sense medicació… Què ha de fer?

 Un pacient amb un trastorn mental sever seguit per l’Equip de Salut Mental de referència (que es fa càrrec de les receptes de l’SCS) ve perquè fa dos dies no pren la medicació… “M’he quedat sense medicació; dimarts en vaig demanar, em van dir que farien la recepta i avui (divendres) em diuen que no han tingut temps i que avui no hi ha cap psiquiatra per fer-la”… No disposo d’informe clínic i pla terapèutic del pacient. Truco a l’Equip de Salut Mental: el psicòleg i la infermera no fan receptes; no em poden donar informació del pacient; no tenen “cap metge” per fer receptes… L’Equip està ubicat en un hospital comarcal; al costat de la Unitat d’Atenció a les Drogodependències…

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s