Un home cansat a la consulta

 A la consulta d’un CAP de la gran ciutat un matí de dimarts en Ramiro ve a comentar-me la seva evolució després d’una visita a l’especialista de l’Hospital.

El veig més cansat que altres vegades i li pregunto el motiu. M’explica que la seva dona segueix molt dèbil desprès d’haver patit fa unes setmanes una pneumònia amb un seguit de complicacions. Encara no s’ha recuperat i és ell que porta a terme les coses de casa .

Mentre l’exploro li comento que podríem ajudar-lo amb la treballadora social de l’equip, explorant un servei d’ajuda a domicili, ja que ells no tenen fills.

Em contesta: “No hace falta doctor. Mi sobrina, que vive cerca, nos ayuda en los recados. Otras personas necesitan más estas ayudas ahora mismo”.

La senzillesa i sinceritat d’aquest jubilat de 78 anys, m’interpel·la en contraposició al consumisme i mala utilització que una part dels usuaris fan dels nostres serveis públics i a l’ambient de corrupció generalitzada que impera en el país.

Quan ens acomiadem , una vegada acabada la consulta, surto a la porta per avisar les següents persones que esperen per visitar-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s