Convenis

Fa 2 setmanes vam tenir a la consulta un pare amb la seu fill. El nen sempre havia estat controlat per una mútua privada i no el coneixíem perquè no havia estat visitat mai per nosaltres al CAP.

El pare demanava l’administració d’un injectable (cefonicid, cefalosporina de 2ª generació)  perquè ells són de MUFACE i, segons el Conveni Rural, el nostre centre és un dels llocs on els usuaris de MUFACE poden anar per a l’administració d’injectables.

La infermera de pediatria, abans de administrar la medicació, em consulta si dono la meva autorització. El pare porta la recepta MUFACE on consta la medicació i les dades de la pediatra que l’ha prescrit, però no hi consta cap diagnòstic.

Li pregunto al pare quin diagnòstic li han fet al seu fill: ell no ho sap. Li pregunta al nen, que diu que li sembla que una bronquitis.

Li dic al pare que no li podem administrar aquesta medicació, perquè no estem d’acord en la idoneïtat del tractament per un diagnòstic que és dubtós i que, en tot cas, no està indicat. El cefonicid és un tractament que s’administra a nivell hospitalari i en cap cas per una bronquitis.

El pare s’enfada molt perquè des d’admissions li han dit que sí que se li administraria. Posa una reclamació.

La meva reflexió la vull fer sobre el perill d’aquests convenis que té l’ICS amb les mútues privades. Hem de fer “TOT” el que ens demanen aquestes mútues pel simple fet que així ho diu el Conveni Rural? Jo, per suposat no ho penso fer. No deixaré de banda una bona pràctica assistencial per una qüestió econòmica. Ho tinc claríssim.

Anuncis

One thought on “Convenis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s