Ditxosos papers

Una senyora em porta uns “papers” per signar.  Es un imprès de la Federació Catalana d’Esports  de Persones amb Discapacitat Física, que té diversos apartats  amb dades de la malaltia o lesió i altres, com esport aconsellat pel metge i signatura del metge.

També porta un altre paper amb els logos de l’Hospital de Vall d’Hebron, de la Fundació Esclerosi Múltiple i Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya  amb el següent text:  “distingida senyora, li comunico que té una plaça disponible  a l’Hospital de dia d’Esclerosi Múltiple  (Hospital de dia Barcelona) i especifiquen els horaris  del servei de rehabilitació.  Dedueixo que algun metge li ha recomanat fer rehabilitació en aquest centre i pregunto a la senyora  per què no li signa el “paper” el metge que ha indicat la rehabilitació. “A la Vall d’Hebron m’han dit que ho havia de signar el metge de capçalera”. I aquesta afirmació, per alguns pacients, va a missa.

Perquè he de signar jo l’imprès si ha recomanat el tractament un altre metge? Si el centre de rehabilitació demana la signatura d’un metge serà perquè aquest n’assumeixi la responsabilitat, dic jo.  I em toca a mi!

Quan deixaran de fer-nos servir als metges de capçalera de criades d’alguns metges hospitalaris? Quan ens negarem nosaltres a fer aquestes coses? Sí, ja sé que si no el signo tindré una discussió amb la senyora, que  dedicaré 10 minuts o més a explicar-li i no ho entendrà, que es crearà un mal rotllo.  Que haurà de fer 30 quilòmetres i no trobarà el metge. Que acabaré abans si faig un gargot en el paper. Que…

Total, que en dos impresos hi constaven 6 entitats relacionades amb l’esclerosi múltiple i cap d’elles havia pogut signar el ditxós paper. La situació m’ha marejat i he acabat signant, però amb el convenciment que no ho devia haver fet. S’ha imposat la impotència, el cansament, el paternalisme… Per cert, d’on surten els pressupostos de totes aquestes entitats? De diners públics? Algú avalua la seva efectivitat i eficiència com ens avaluen a nosaltres?

One thought on “Ditxosos papers

  1. Sent Metge de Capçalera de la pacient, no la coneixes prou per saber les patologíes que pateix i i que l’esport la pot afavorir en algún aspecte de la seva vida, i sí per afirmar que ès incapaç d’entendre’t.
    Sovint, en situacions aixì, es cerca el parer certificat per una part imparcial, equànim, sense probable conflicte d’interesos (centres i fundacions subvencionats).

    El relotge tambè pot ofegar-nos, Pèro -penso- tenim responsabilitats envers els pacients ciutadans, i – encara- tenim certes potestats – amb oportunitat de conèixer – a ciutadants pacients i respectuosos, que encara no corresponen a ENTITATS ni a ESPECIALISTES, que ens assisteixen en els diagnòstics i tractaments, lluny de l’entorn del ciutadá normal.

    Disculpa que m’hagi explaiat una mica.

    Bona sort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s