La seguretat del pacient i la pròpia…

Per la seguretat del pacient i la pròpia, em pregunto per la repercussió que tenen certs reials decrets lleis sobre la seguretat, en un país amb un alt percentatge d’accidentabilitat laboral i amb certes mancances en el camp qualitatiu de la seguretat del pacient. Per què ho dic?

Una de les estratègies prioritàries del Departament de Salut és promoure i millorar la seguretat dels pacients. Benvinguda és, necessària també. Però com conviu aquesta línia estratègica, amb l’entrada en vigor del Reial decret llei 20/2012 que modifica la prestació econòmica d’incapacitat laboral temporal, penalitzant, i molt, el fet d’estar malalt?

Potenciar el presentisme, com a mesura d’estalvi, és desestimar la seguretat del pacient i la pròpia del personal sanitari. S’està fent un estalvi? O un increment en la despesa? S’han previst i valorat els efectes col·laterals i les repercussions en el context sanitari d’aquest Reial decret llei?

Cada cop més, veig companys que van a treballar malalts, amb febre, gastroenteritis, lumbàlgies que dificulten la marxa, embenats… S’està potenciant treballar malament, l’accidentabilitat laboral, infeccions creuades… tot induït per la coacció d’anar a treballar quan s’està malalt per la seva repercussió salarial, que és alta, en un context de crisi com l’actual.

Em pregunto, quina atenció podem donar els professionals de l’àmbit sanitari si estem malalts? Si hi ha danys, qui són els verdaders responsables? S’entén, que qui ho legisla. Serà així?

Aquest Reial decret llei, és un maltractament directe cap els professionals i els pacients que atenem.

Hi ha altres alternatives per reconduir el mal ús de la incapacitat laboral i gestionar els abusos de la mateixa.

Posar-ho tot en el mateix sac, demostra un cop més la incompetència de qui ho fa i l’afany recaptador impune per sobre de tot.

Anuncis

2 thoughts on “La seguretat del pacient i la pròpia…

  1. Doncs teniu tota la rao, però desde fa massa temps que les polítiques dels que se suposa que gestionen l’interés general van més dirigides en contra de l’interés general que un altra cosa. Mentre continuem pensant que algú ens solucionarà la papeleta no anirem bé, per això us felicito per la vostra iniciativa.

  2. No penseu que, desgraciadament, en aquesta qüestió paguen justos per pecadors?. És evident que treballar malalt o convalecent resulta poc raonable, també que el fet de estar malalt es penalitzi amb una brutal rebaixa salarial no sembla just,,, Però cal destacar també l’abús que se’n ha fet de la baixa mèdica (tots podriem exposar casos), no per res la expressió ha mutat, ara ja no és diu “el metge m’ha donat la baixa” sinó “he anat al metge a agafar-me la baixa”.No hem sigut capaços de possar ordre en aquest abús i les conseqüències son les que son…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s