La doble moral

Va passar fa temps…, però encara ho recordo com si fos avui.

Demanava al cap del servei de ginecologia que s’aprofités la cesària a què aviat sotmetrien a la Puri per practicar una lligadura de trompes.

La Puri ja tenia 3 fills amb una parella estable. Un d’ells havia estat a punt de morir per la seva incapacitat per preparar adequadament la concentració de la llet dels biberons. Vivien, amb ajuts de veïns, del petit salari del marit, manobre. Tots dos tenien un coeficient intel·lectual quasi tan petit com el salari. N’havíem parlat molts cops. La Puri no se’n sortia amb els anticonceptius orals, ni amb cap altre mètode; tenia clar que seria bo no tenir més fills.

Molt seriós, el cap del servei de ginecologia em va dir que no podia fer el que li demanava, que les seves creences morals i religioses no li permetien fer-ho.

La Puri i en Joan van tenir el quart fill. Més endavant, en un altre centre, la Puri es va sotmetre a una lligadura de trompes.

Li he perdut la pista… No sé si el cap de ginecologia encara exerceix. No sé si encara segueix practicant lligadures de trompes a la clínica privada o ja no ho fa per raons morals…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s