Una història

La Maria ha estat donada d’alta de l’hospital després de passar 4 dies a un box d’urgències. La vam derivar per ofec, especificant el diagnòstic d’insuficiència cardíaca. Li van fer tractament de sobreinfecció respiratòria i li van donar d’alta amb antibiòtic i cortisona.
La Maria explica que no es pot estirar, perquè s’ofega.

Té una malaltia pulmonar obstructiva crònica moderada i una insuficiència cardíaca de la qual no se n’ha establert l’origen, tot i que ja va estar ingressada per ofec fa tres mesos a medicina interna.  No van planificar cap seguiment.

La veiem l’endemà de l’alta.  No es pot estirar, per ofec. No pot caminar, per ofec. Té tos i està molt cansada… Tampoc han planificat cap seguiment.

-Com és que t’han donat l’alta?

-No tenien llits. Però a mi em fa l’efecte que no me l’haurien d’haver donat. M’ofego molt…

Realment, segueix amb símptomes i signes ben clars d’insuficiència cardíaca. Provem de fer tractament deplectiu a casa. La visitem cada dia durant tres dies. No millora, al contrari. Avui explica un episodi de dolor al pit que se’n va cap als braços. És diabètica. Potser l’origen de la seva insuficiència cardíaca és isquèmic. Totes les vegades que ha estat a urgències o ingressada s’ha desestimat aquesta possibilitat… No l’han citat per a seguiment cardiològic.

Tornem a enviar-la a urgències de l’hospital esperant que aquesta vegada hi hagi més sort i algun metge se la miri amb interès…

Anuncis

One thought on “Una història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s