Serveis públics i interessos privats, un cop més…

La Nilda, als seus 86 anys, feia massa temps que prenia simvastatina com a prevenció primària. Un dia, fa uns mesos, li van començar unes molèsties abdominals, que van millorar quan va deixar-la. M’ho va venir a explicar, i vam decidir interrompre aquesta medicació valorant que a la seva edat i com a prevenció primària, no és tan important mantenir uns determinats nivells de colesterol, com no patir efectes adversos dels fàrmacs. Quan va anar a recollir la resta de medicació a la farmàcia, li va explicar això al farmacèutic i li va mostrar la darrera analítica “Veu? El tinc una mica elevat, però hem parlat amb la doctora que no és gaire important, i que puc provar a deixar a la medicació”. Segons m’explica, el farmacèutic li va dir que ell no estava d’acord en retirar el medicament amb aquests valors, i li va assegurar que el colesterol li pujaria moltíssim, que podia anar al cap d’un mes a fer-se un control en sang capil·lar i ho comprovarien.

Afortunadament, ja fa anys que la Nilda i jo ens coneixem, i amb el temps s’ha establert una relació de confiança mútua, per la qual cosa aquesta situació no li va fer dubtar molt de la decisió presa, i així mateix m’ho va explicar. No obstant, si no fes tant de temps que ens coneixem i aquesta relació no fos tan sòlida, ella possiblement hauria volgut tornar a prendre una medicació que no necessita, tot i els efectes adversos.

Uns dies després, veig a la premsa que el Departament de Salut ha decidit posar en marxa un programa pilot perquè les farmàcies monitorin el compliment dels tractaments en els pacients crònics complexos, on part de la seva complexitat ve donada per la polimedicació que pateixen i la suma d’efectes secundaris… la història de la Nilda em convenç encara més que barrejar serveis públics i interessos privats no acaba de ser gaire bona idea.

One thought on “Serveis públics i interessos privats, un cop més…

  1. Retroenllaç: Públic-privat: una relació perillosa… | FoCAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s