Origen laboral

Rebo una resolució de l’ICAM reconeixent l’origen laboral d’una contingència que vaig cursar fa uns mesos. Es tractava d’una persona que treballa en un servei d’urgències i que, al mobilitzar un pacient, es va quedar “clavada”. Les exploracions van mostrar una hèrnia discal quirúrgica. Està en llista d’espera per intervenció.

Tot i que la seqüència dels esdeveniments era ben clara, la seva mútua d’accidents va desestimar l’origen laboral. Per sort per al pacient, va trobar-se amb un metge que es va molestar en cursar la contingència. I que va explicar-li els motius i els avantatges d’aconseguir el reconeixement de l’origen laboral de la seva malaltia…

Ara li pagaran la diferència de sou entre una baixa per contingència comuna i una per accident laboral. I la mútua es farà càrrec del tractament. Sense la llista d’espera del sistema sanitari públic.

Casos com aquest, malalties laborals que venen a rebre atenció al sistema públic de salut, són habituals. I no sempre els pacients troben metges que tenen coneixements o ganes de ficar-se en l’embolic burocràtic i fer la feina que implica cursar una contingència.

Quina sort per a les mútues, eh?

Anuncis

One thought on “Origen laboral

  1. Sóc i em sento MF, he treballat en AP sempre i ara treballo com a metge en una empresa. Jo ho veia com vosaltres i ara ho veig d’una altra manera. El MF sovint no té més informació que la que el pacient et diu (“el paceinte refiere”). El metge de l’empresa i la Mútua tenen una altra informació. I l’ICAM la té segurament tota: d’una banda i de l’altra. Ara tinc clar que les Mútues, en gral., no són tant dolentes amb els nostres benvolguts pacients, només que els toca fer la seva tasca fiscalitzadora (i també d’ajuda al pacient/treballador). Els MFs d’AP actuem més com a “advocats defensors”. Crec que, en gral., hi ha, com ja sabeu, força abús dels presumptes drets del pacient/treballador, qui evidentment voldrà aconseguir el màxim benefici possible. I voldrà que un suposat accident sigui sempre laboral. I voldrà lluitar per una cosa que sovint no té dret. I sovint oblida les seves responsabilitats. De vegades passen les coses com vosaltres dieu (jo he tingut algun cas), però massa sovint jo veig els casos contraris que us explico, els quals sovint no us arriben a la nostra estimada (meva també) AP. PS: enhorabona per la vostra inicativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s