La llevadora

S’acaba de jubilar. Ha acabat el seu temps vital de treballar. Curiosa la manera com fem el “canvi”: ahir servies per a tot, avui ja no pots treballar ni 5 minuts. Potser seria més raonable fer-ho de forma progressiva? Però no volia parlar d’això. Volia parlar d’una professional anònima: com la majoria de professionals, anònims per al conjunt de la societat, importants per a la gent a qui atenen.

Tota una vida professional dedicada a ajudar a entrar en aquest món, fent costat a un munt de mares, pares i petits. Una tasca que sembla apassionant. Potser millor que ajudar a sortir del món? Segurament igual de bona i necessària.

Quantes estones ha patit la nostra llevadora? Per aquell embaràs que no va prou bé. Per aquell part que ve de natges i sembla que es complica. Per aquell part en el qual el ginecòleg fa coses “estranyes” (potser pensa més en el benefici propi que en el de la mare i el fill…?). Per aquella situació en què no està del tot d’acord amb el criteri de l’obstetra i calla (o no…). Per…

No ha estat, ni serà, una llevadora famosa. És anònima, com tantes altres. No ha publicat, no ha sortit a les revistes, no ha ocupat cap càrrec, no és capdavantera en res… Però ha acompanyat, amb un saber fer honest i professional, acurat i sensat: “les llevadores som més d’observar que d’actuar, cal prendre paciència, esperar el curs natural de l’embaràs i el part, que no són cap patologia; sovint cal, tant sol, acompanyar…”.

Un seny que sovint es troba a faltar.

El meu modest reconeixement per aquesta i tantes altres anònimes grans professionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s