Ai! Els col·liris…

Feia mesos que ens consultava per un dolor toràcic atípic, “com un pes”, “aquí, just per sobre de la boca de l’estómac”. El dolor anava i venia. Molestava mentre el tenia, no deixava rastre i podia trigar més de 15 dies a tornar. No durava més enllà de 15-30 minuts, sense cap altre símptoma.

L’exploració sempre havia estat normal. També els ECGs i la placa de tòrax. Fins que, fa uns 6 mesos, a urgències de l’hospital, algú va llegir un petit desnivell de l’espai ST a l’ECG. Enzims normals. Ingrés. Ecocardio normal. Prova d’esforç normal. S’estalvia la coronariografia perquè un cardiòleg assenyat assegura que l’anamnesi no lliga amb dolor coronari, que -en tot cas-  sembla més d’espasme esofàgic. Però unes setmanes després torna a aparèixer el dolor ; es replanteja la situació, torna a ser valorada per cardiologia: es decideix fer la coronariografia, que és normal.

………

Tinc la pacient al meu davant, a la consulta. Ara, a més del dolor, es queixa de manca de força a les cames, com si li fallessin. Fa estona que en parlem. Valorem les alternatives (esperar, estudiar tub digestiu…). Reviso els fàrmacs que pren… I, si…

Li explico. Li proposo fer una prova: canviar el col·liri que fa anys se li va prescriure per control de glaucoma. Ho accepta. Ho fem. Esperem.

……….

Han passat més de 3 mesos: la pacient no té les molèsties a les cames. No ha tornat a aparèixer el dolor toràcic atípic.

Ai!, els fàrmacs i els seus efectes secundaris.

Ai!, els col·liris…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s