Quan l’explotació laboral arriba a la consulta

Avui la Josefa ha demanat visita d’urgències. Com que la vam visitar ahir per una lumbàlgia l’he rebuda una mica estranyada.

Fa quatre dies va començar una nova feina després d’haver passat molt temps a l’atur. Només era un contracte de prova per a un mes com a cuinera. Per llei no es pot negar a agafar cap feina. El primer dia va haver de treballar de 9 del matí a 5 de la tarda i de 8 del vespre fins a mitjanit. Estava ella sola a la cuina preparant tapes i àpats per unes 200 persones, pelant patates, fregint-les. Li van dir que, a més, la cuina l’havia de tenir “como los chorros del oro”. L’endemà va repetir horari de 9 a 5 i de 8 a una de la matinada. Poc abans de plegar, carregant un sac de patates de 25 kg es va quedar clavada. No va voler dir res perquè no volia perdre la feina, però quan va arribar a casa no es podia moure i va trucar el 061.

Al dia següent el seu marit va portar l’informe del 061 a la feina en espera de la baixa que li faríem nosaltres, a l’hora que fèiem una sol·licitud de contingència perquè evidentment es tractava d’un accident laboral.

La Josefa ha vingut avui, perquè el gestor de l’empresa l’ha fet anar a recollir l’acomiadament amb data del dia que va patir l’incident.

Està destrossada, havia treballat 25 hores en dos dies. Per aquest acomiadament ha perdut la possibilitat de percebre l’ajuda mínima a què tenen dret els aturats de llarga durada. Se sent humiliada i desesperada. Fa mesos que no pot pagar el lloguer, la llum i l’aigua.

Intentarem ajudar-la però no sé si podrem fer gaire cosa. Sento molta ràbia, molta impotència i moltes ganes de plorar amb ella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s