Treballar “gratuïtament” per a entitats privades

Em pregunta l’administrativa… Una persona ve al taulell sense programar-se perquè, després de tenir un accident de trànsit i que atén el servei de trauma de l’hospital que es dedica a això, la companyia d’assegurances del cotxe li diu que vingui al consultori perquè li fem la baixa laboral.

El problema és que la pacient, ni treballa, ni està en atur, ni per rep cap prestació relacionada amb la seguretat social…

Com fer una baixa laboral a algú que no treballa? Perquè la companyia d’assegurances del cotxe li demana una prestació a la qual la persona no té dret? Segurament, la baixa laboral els facilita els tràmits… Però… el sistema sanitari públic ha de facilitar les prestacions de les companyies d’assegurances, “gratuïtament”?…

Segurament, volen un certificat dels “dies d’invalidesa” per reclamar una indemnització, com les entitats bancàries volen una “fe de vida” per a les seves necessitats burocràtiques… Si necessiten saber si la persona a qui han de pagar la pensió és viva, que mobilitzin els seus empleats per comprovar-ho!

Els metges de capçalera del SCS hem de fer tasques per satisfer necessitats d’entitats privades? Sense que aquestes entitats es facin càrrec de les despeses que suposa la feina dels professionals?

Anuncis

One thought on “Treballar “gratuïtament” per a entitats privades

  1. He treballat uns anys a Anglaterra… alli quan una companyia solicitava algun certificat, per hipoteca, per seguros, per justificar que no podia agafar un avio degut a que tenia gastroenteritis, mil causes… pagaven el metge que extenia el certificat. Les quantitats a pagar no eren gens despreciables. AQUI ES FA SENSE MES, JA QUE SI NO HO FAS EL PRINCIPAL PERJUDICAT ES EL PACIENT… definitivament hi ha un buit legal de dimensions considerables.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s