Sovint no cal derivar

En Narcís té una anèmia normocítica. Pateix una insuficiència renal crònica lleu i altres problemes de salut que crec que poden condicionar aquesta anèmia. Darrerament, però, ha empitjorat una mica l’anèmia i em fa dubtar (i ell també té dubtes).

Puc fer un full de derivació i enviar-lo a hematologia. A més, no tenen una llista d’espera molt llarga. I, ja diran…

Però prefereixo no desentendre’m del pacient i li proposo fer una consulta electrònica amb l’hematòloga. Li estalvio el viatge, l’hematòloga té totes les analítiques accessibles i no crec que tingui millor criteri per veure el pacient (que està bé, sense adenopaties ni esplenomegàlia).

En Narcís ho accepta encantat.

“En una setmana com a molt, crec que tindré la resposta de l’hematòloga”, li dic.

En pocs dies tinc la resposta. Coincideix amb el meu criteri i sols recomana afegir alguna nova determinació en analítica de control en uns 6 mesos. I s’ofereix a tornar-ho a comentar si cal.

Faré el seguiment d’en Narcís, de la seva anèmia normocítica. Ara encara amb més seguretat, però sense perdre la responsabilitat i evitant-li la possible iatrogènia d’una derivació a atenció secundària.

Em continua agradant fer de metge de família.

Anuncis

One thought on “Sovint no cal derivar

  1. Un clar exemple de com la comunicació entre la primària i l’hospitalària pot resoldre problemes i a més ser cost efectiva i tot això amb el màxim confort pel pacient… QUE HI HA ALGUN GESTOR O “MANDAMÀS” LLEGINT AQUEST BLOG?
    Per cert tot i les dificultats, que la comunicació amb el meu hospital de referència no és tan fluida i que en el centre on jo treballo no existeix la possibilitat de consulta electrònica… també em continua agradant la meva feina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s