Fent d’escrivents

Ve la Maria a la consulta. Porta un fulletó que ha rebut per correu. Demana que li faci les receptes i les proves que li demanen. Miro de què es tracta… Són les instruccions que ha de complir per fer-se una prova per avaluar la seva incontinència urinària.

El ginecòleg (que pertany a la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva) li ha demanat la prova, que han de fer a l’Hospital de Mataró (Consorci Sanitari del Maresme).

Les instruccions que rep la pacient (impreses en un fulletó amb el logotip de l’Hospital de Mataró) diuen: vagi al seu metge de capçalera perquè li faci una recepta de ciprofloxacina i un urocultiu una setmana abans de la prova…

Jo, i la majoria dels metges de capçalera del Maresme, pertanyem a l’Institut Català de la Salut… Ens hem de fer càrrec de la medicació i les proves que demanen els especialistes de l’Hospital de Mataró per fer una prova que demana un especialista de l’Hospital de Calella? Creuen que som el seus secretaris?

L’ICS segueix sent el “coladero” de totes les despeses que centrifuga la XHUP? Perquè se n’ha de fer càrrec d’aquestes despeses: temps dels metges per demanar l’urocultiu, de donar els resultats, el cost de l’urocultiu i el del fàrmac?

Com és que, malgrat que fa anys que es produeix aquesta situació, i que s’ha comunicat als “gestors” en repetides ocasions, ningú de l’ICS l’ha fet modificar? Per què segueix vigent aquest procés? En som els ineficients metges de la “pública ingestionable” els responsables?

En part, segurament. Per no negar-nos rotundament a fer d’escrivents…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s