L’hèrnia preferent

El dia 31 de desembre va venir a la consulta la Mercè. Amb antecedents d’haver estat operada d’hèrnia engonal, té una tumoració en el mateix lloc que apareix durant el dia i desapareix quan s’estira… Però en les darreres setmanes, un parell de dies havia costat molt que la tumoració li desaparegués… Diagnostico una hèrnia engonal quirúrgica, pel risc d’incarceració, i faig una interconsulta PREFERENT al servei de cirurgia de l’hospital de referència.

El dia 2 de març, sense haver rebut cap citació de l’hospital, la Mercè presenta tumoració dolorosa engonal, que no desapareix quan s’estira. Els seus fills la porten a urgències. Quan parla amb la infermera que fa el triatge, li diu… “segur que és l’hèrnia…”

Però… passa 4 hores amb dolor, asseguda a la sala d’espera d’urgències de l’hospital.

Quan la veu el metge avisa immediatament al cirurgià… Té una hèrnia incarcerada i pren Sintrom… “Només faltava això!” Diu el cirurgià.

A la Mercè l’operen al cap d’unes 10 hores d’haver arribat a urgències i de 62 dies després que el seu metge de capçalera (jo) fes un full de derivació preferent advertint del risc d’incarceració, en una pacient en tractament anticoagulant.

Com que ha passat tantes hores, el tros de budell incarcerat, ja està necròtic, i l’han d’extirpar…

Em plantejo… Han passat dos mesos des que vaig demanar una consulta PREFERENT al servei de cirurgia; la pacient no ha rebut ni la programació de la visita…

Què he de fer? Recomano a la pacient que faci una reclamació per danys al centre de referència i/o al SCS?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s