Com li explico?

Plorant a la consulta, la Carme m’explica que fa 40 anys que pren un medicament perquè va tenir una paràlisis facial en un embaràs. Li van fer proves, la van veure diferents neuròlegs… Finalment, quan van veure que no es recuperava, li van prescriure un medicament d’eficàcia no demostrada (tant, que fa temps que ni està finançat pel SNS…), dient-li que l’hauria de prendre “de per vida”.

Es va quedar amb la paràlisis residual.

Però ella va continuar prenent una pastilla en cada àpat tots aquests anys… Pagant de la seva butxaca un medicament d’eficàcia no demostrada! Està convençuda que si deixa el medicament perdrà la memòria… Plora perquè ara que no el troba, no sap què ha de fer. Em demana que li trobi algun medicament semblant, encara que l’hagi de pagar… La seva paràlisis facial segueix igual…

Com li explico a la Carme que fa 40 anys que està prenent un medicament que no li serveix per a la seva paràlisis facial? I que tampoc té cap efecte sobre la seva memòria?

La veritat és que no puc fer això… Truco a la farmacèutica i li pregunto per una alternativa… El mateix fàrmac en una altra posologia; igualment sense eficàcia demostrada, no cobert pel SNS.

Tinc molts dubtes sobre si he actuat correctament. He recomanat un medicament que sé perfectament que no té cap efecte beneficiós demostrat (no sembla tenir efectes adversos, per sort). Però la pacient necessitava “un mantra”…

De totes formes, li he recomanat una dosi molt inferior que la que “recomana” el prospecte… Al menys , que no li costi massa diners… És una jubilada!

Ara… a veure com me les apanyo perquè entengui que no li calen aquests “suplements”…

Paral·lelament, em pregunto… Com és que els “especialistes” de renom fan aquestes pràctiques? Perquè li van dir a la Carme que havia de prendre “de per vida” un medicament sense eficàcia demostrada?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s