Total… Només és una recepta!

Com que “li ha caducat la recepta d’anticonceptiu” que li va fer la llevadora del Programa d’Atenció a la Dona (PAD) que depèn d’una altra empresa… es presenta al taulell del consultori de l’ICS perquè “li fem una altra recepta”. A la farmàcia li han dit que vingui, que nosaltres li podem fer.

No té visita concertada… Ho vol “urgent”… Li sembla que demà li començarà la menstruació… L’administratiu li proposa visita per demà… “No… Demà? No pot ser ara? Total… Només és una recepta!”.

Un altre pacient es presenta al taulell dient que, com que va anar a urgències de l’hospital, la recepta “li ha quedat anul·lada”. A la farmàcia li han dit que vingui perquè li arreglem. No té visita concertada… Ho necessita “urgent”… “No li queda cap pastilla?” “Si, per un parell de dies…” “Però… No m’ho podeu fer ara? Total… Només és una recepta!”.

També ve un pacient a qui hem prescrit una caixa de 20 comprimits d’amoxicil·lina. A la farmàcia, només en tenen de 30 comprimits. Li han dit que vingui perquè li fem una altra recepta. “Si m’ho han de demanar, hauré de tornar-hi a la tarda…” “Que la doctora m’ho faci de nou… Total, només és una recepta!”.

“Només vull que em renovi la recepta de llarga durada”, diu una pacient al taulell. M’ho pot fer en un moment”. No té visita concertada. “No cal…només vull que la renovi”. La pacient té diverses malalties cròniques, pren vuit medicaments i no s’ha fet cap control (en el nostre consultori) fa un any.

“M’han de treure un queixal. El dentista m’ha dit que he de prendre un antibiòtic, que vingui al capçalera a buscar-lo”. No té visita programada. “Total, només és una recepta!”.

“M’he de fer una prova a l’hospital (que pertany a una altra empresa). M’han dit que vingui a buscar la recepta de l’antibiòtic al metge de capçalera”. “Te visita concertada?”. “No… Total, només és una recepta!” .

“He anat a consultes de l’hospital i el metge s’ha oblidat de fer-me la recepta de la nova medicació que m’ha donat… Vinc a que me les feu…” No te visita concertada… Només és fer una recepta d’uns medicaments que li ha prescrit l’especialista. “Te algun informe?”. “No, però no entenc perquè poseu tants problemes… Total, només és una recepta!”

Com fer entendre a la població, als farmacèutics, als especialistes… que “fer una recepta” no és una acte burocràtic, sinó mèdic, i que el metge que firma es fa responsable ètica, deontològica i jurídicament de la prescripció? I que, de cap manera, els metges de capçalera ho hem de fer sense informació adequada, si no ho veiem clar o si no hi estem d’acord?

Anuncis

2 thoughts on “Total… Només és una recepta!

  1. Retroenllaç: Diaris de trinxera: més de 3 anys i gairebé 250 històries al bloc | Diaris de trinxera

  2. Retroenllaç: Diaris de trinxera: més de 3 anys i gairebé 250 històries al bloc | FoCAP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s