Alertes de seguretat

El director de l’EAP ens envia un correu: no complim els indicadors de seguretat pel que fa al tractament de pacients crònics…

Em fa pensar…

Tenim la sort de disposar d’alertes informàtiques que t’avisen si hi ha algun problema de seguretat relacionat amb la medicació que pren el pacient… T’explica quin és el problema i perquè. A mi em sembla un regal!

Però, pel que sembla, en el nostre EAP hi ha metges que no fan cap cas d’aquestes alertes, i segueixen prescrivint medicaments que fan més mal que bé als seus pacients.

Com es pot entendre això? No es pot argumentar desconeixement, perquè el sistema t’avisa…

Em pregunto… Quina mena de metge prescriu als seus pacients medicaments que els fan més mal que bé, sabent-ho?

I, com és que l’organització (l’ICS, en aquest cas) que ho sap, no fa rés per impedir-ho? Quin sentit te muntar un sistema de detecció de problemes de seguretat dels medicaments si no es fa res per evitar-los? Perquè no es bloquegen les receptes electròniques amb problemes de seguretat detectats?

La veritat, no entenc res: ni entenc als companys que no modifiquen la prescripció maleficient, ni entenc l’administració que, sabent que hi ha problemes de seguretat, permet que es continuïn dispensant els medicaments que el pacient no hauria de prendre…

Anuncis

One thought on “Alertes de seguretat

  1. Les alertes son molt genèriques i a vegades no hi ha alternatives ùtils…per ex. tots els Aines ,i les benzodiacepines estan contraindicades en pacients geriatrics…i qué?..no els hem de prescriure?..si tenen la FR normal..i així continuament!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s