Petits oblits

Visito a la Maria uns dies després que hagi sortit d’alta d’un centre sociosanitari. Va ingressar fa 2 mesos per quadres d’inestabilitat cefàlica de repetició, amb caigudes freqüents. Uns dies abans de l’ingrés, després de provar diversos medicaments sense èxit, a urgències li van pautar sulpirida per al vertigen.

L’informe d’alta del centre parla d’un deteriorament cognitiu, i efectivament la pacient està irreconeixible: no parla, sense cap expressió, quasi no pot caminar, no sap a quin dia estem ni qui sóc jo.

Repassant la medicació actual, veig que se li ha estat pautant sulpirida durant els dos mesos. El primer que he fet ha estat retirar-li i demanar visita urgent al neuròleg. És probable que aquest “deteriorament cognitiu” sigui causat per un fàrmac que en el seu moment va estar ben prescrit, però que s’hauria d’haver retirar fa temps.

Em plantejo si trucar al metge del centre i fer-li veure la seva negligència… De vegades no som conscients del poder i la responsabilitat que tenim entre mans, i del mal que podem fer per oblidar de retirar un medicament a temps…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s