Sense cobertura

Algú ha dit a la Maria que vingués a la consulta… Que jo la podia ajudar… En els 10 minuts de cita prèvia de què disposa hem d’afrontar la seva situació.

Fa 15 dies la seva parella es va suïcidar. Ella havia estat mare feia poc, uns 15 dies. No estava casada. No treballa. No és beneficiària. No té cap pensió ni cap cobertura. Té dos fills d’un matrimoni anterior, d’una parella absent, “masclista” (segons diu) que no col·labora en res. No té família aquí; és una immigrant… sense papers.

Em diu que està en estat de xoc. No entén res. No entén que la seva parella volgués tenir un fill amb ella i se suïcidi als quinze dies del part. Tampoc entén que la família de la seva parella no l’acompanyi, ni l’ajudi, ni mostri interès pel nou nat.

La Maria té 29 anys. Dos fills amb un pare, també immigrant, absent. Un nadó amb el pare suïcidat. La seva família, al seu país, que no la pot ajudar (o ella no ho vol demanar). El pare dels seus dos primers fills, passa. La família de la seva parella morta, passa d’ella i del seu nadó.

No treballa, així que no pot pagar el lloguer, ni les despeses corrents, ni l’escola, ni el menjador pels seus fills…

Què he de fer? Ella, no està coberta per l’atenció sanitària no urgent. La deixo de visitar? Li demano que pagui per la visita?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s