Petites consultes

Home de 42 anys que consulta, amb un to de disculpa, sobre una màcula de menys de 5mm al braç… “He sentit que s’han de vigilar, per si són un càncer”.

Home de 32 anys. “Vinc perquè la tele t’espanta…” A l’analítica de la revisió laboral li han trobat un colesterol de 226… No fuma, no és diabètic, no té HTA, no té AF de cardiopatia.

La Rosa, de 50 anys, està de vacances. Treballa de carnissera. Fa uns dies comença a tenir dolor a l’espatlla dreta. Un dolor que té fa anys de forma intermitent… Té por que li augmenti. Vol alguna cosa “per prevenir-ho”. Ha de començar a treballar i no vol “haver de demanar la baixa només començar a treballar”.

En Pere, de 50 anys i sense antecedents familiars ni personals de res, em demana una anàlisi “de la pròstata”.

Em porta la Mercè, una dona sana de 57 anys, els resultats de les anàlisis que li fa la seva Mútua cada any: inclouen marcadors tumorals, anticossos antinuclears, proves tiroïdals, proteïnograma…

A la Maria, de 58 anys, li sembla estrany que el ginecòleg li digui que no cal que es faci una citologia cada any… Com és que el privat li feia?

La Marta, de 40 anys, s’ha trobat uns bonys a les engonals… Quan li dic que semblen ganglis sense importància confessa que va consultar a un metge privat, que li va dir el mateix que jo, però “no em va donar confiança”

En Joan, de 78 anys, i que pren anticoagulant, ha anat a un odontòleg privat. Li ha de fer una extracció i vol “la pauta de l’anticoagulant”…

Moltes receptes electròniques que no funcionen…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s