Urgències burocràtiques

Avui, com cada dia, hem atès unes quantes consultes “urgents”.

Una, per fer una baixa laboral d’un dia. A la pacient li van fer ahir un procediment quirúrgic odontològic. L’empresa li ha dit que cal “portar la baixa del dia”… Qui millor que el metge per fer-ho?

Dues, per una baixa que vam fer ahir i que l’empresa que constava era antiga… Cal modificar les dades administratives i… Qui millor que el metge per fer-ho?

Tres, una pacient que ha anat a la farmàcia a buscar el seu inhalador habitual per l’asma i, com que s’ha deixat de fabricar necessita un canvi de nom comercial en la recepta electrònica i… Qui millor que el metge per fer-ho?

Quatre, la filla d’un pacient que va ser atès a l’hospital de referencia per l’especialista i a qui va canviar la medicació. Com que no li va dir que la recepta de llarga durada no la poden fer els especialistes, s’ha trobat que no pot obtenir la medicació… I ja no en té!!! Què passa! El metge de capçalera no te res més a fer! Qui millor que ell per fer-ho?

Cinc, la filla d’un pacient ve perquè els bolquers del seu pare no “li arriben”. A la farmàcia li diuen que passi perquè li arreglem. És clar!!! El metge no està fent res! Qui millor que ell per fer-ho?

Sis, Arriba al taulell una pacient a qui el ginecòleg li havia demanat una urodinàmia i que, des del servei on li han de fer l’exploració, li fan arribar instruccions conforme ha de venir al “metge de capçalera” a demanar una recepta i un urocultiu previ a la prova. El ginecòleg, que li ha demanat la prova, és un especialista i està massa ocupat. No passa res… El metge de capçalera ho resoldrà!!! Qui millor que ell per fer-ho?

Set, una pacient que ha hagut de marxar de la seva feina (un hospital de l’ICS) per gastroenteritis aguda, necessita una “baixa i alta del mateix dia”… Per justificar-ho (?).

Totes aquestes “urgències” les hem d’atendre en una agenda plena de persones, programades cada 10 minuts. Així que, les persones que venen “d’urgències” per motius banals/burocràtics estan “prenent” el temps de les persones que han tingut la previsió de programar la seva visita…

Totes aquestes consultes “urgents” ocupen, al menys, 60 minuts de la jornada laboral d’un metge/infermer d’atenció primària. Si ho multipliquem per totes les jornades laborals de tots els metges/infermers… Quant temps s’haurien pogut dedicar a atendre problemes de salut i que hem malversat en temes “burocràtics/menors”?

Toc, toc… Algú treballant per millorar/resoldre aquesta qüestió?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s