Informes i desemparament legal…

En D és un noi jove – amb els anys he canviat el meu criteri sobre qui és jove o no; fa trenta anys hauria usat un altre adjectiu- sense cap problema de salut rellevant.
És bomber, ha estat un temps d’incapacitat laboral transitòria, ha sigut llarg a causa d’una fascitis plantar que es va intervenir quirúrgicament i que ha costat força de recuperar. Avui entra a la consulta i em demana un favor: li han enviat una carta de la direcció general de recursos humans… volen saber si a conseqüència de la seva intervenció pot o no exercir la seva feina… li sol·liciten un informe.
Li dic que no ho entenc, que li faré perquè tampoc estic aquí per crear problemes… procedeixo:
“El Sr. DM va ser intervingut el 07/2015 d’una fascitis plantar esquerra. Va ser donat d’alta el dia 06/03/2016 amb restitució ad integrum segons se’m va informar a través de les notificacions que el seu traumatòleg privat m’adreçava. Per tant, entenc que la intervenció no ha fet res més que alleugerir els seus problemes plantars; motiu pel qual s’ha de sospitar que la seva capacitat per l’exercici de la seva professió no és igual si no millor que la que existia previ a la intervenció.
Tot i que gustosament escric aquest informe, no em puc estar de recordar-los que la funció d’un metge de capçalera és vetllar per la salut del pacient, actual i futura en la mesura del possible; i no determinar la capacitat treballadora del pacient, ja que desconec les característiques de la seva feina i amb aquest propòsit hi ha els servei de vigilància de la salut, que són els que han de determinar la capacitat laboral o no del pacient en funció de les característiques personals i de la seva feina.
Trobin adjunts problemes de salut rellevants actius, tot i que el pacient no està utilitzant cap tipus de medicació en el moment actual.
Problemes de salut actius rellevants:
• 2003 – (J30)-RINITIS AL·LÈRGICA I VASOMOTORA
• 2004 – (D17)-TUMORS BENIGNES LIPOMATOSOS”
El pacient dóna permís per fer públic el seu cas…
Pensant sobre el cas… no sé qui són ni d’on depenen la ” direcció general de recursos humans” però potser caldria legislar a qui hem de fer informes i sobre què es poden fer informes… em sento quelcom desemparat, els metges de capçalera en aquest aspecte estem força desemparats…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s