Té 90 anys i una molt bona qualitat de vida

By the way… la seva dona explica, en una visita de la infermera, que fa 4 dies “no s’entenia que deia”… “no em sortia allò que volia dir”… però… “em va passar de seguida”…

De fet, venen per un dolor al peu de tipus mecànic.

Merda! Això és un codi ictus… Molt probable accident isquèmic transitori fa menys de 7 dies… Seguint el protocol del Departament de Salut, el derivo a urgències de l’hospital de referència. Cal fer-li una prova d’imatge per veure si hi ha una hemorràgia o una isquèmia…

El metge d’urgències li demana la prova, si… però la programa al cap de dos dies… per un divendres al vespre. Què fem entretant? Segons l’informe d’alta, res… esperar!

La filla es posa en contacte amb nosaltres dilluns (5 dies després de la consulta) per dir-nos que al pacient li van fer una Tomografia Cerebral(TC).

Busquem en la història clínica compartida de Catalunya. Hi ha una TC penjada, però cap informe radiològic. Truquem al servei de radiologia de l’hospital… Ens diuen que l’informe el faran en uns 7-15 dies.

Una TC urgent (que ja s’ha demorat 48 hores), per saber si el pacient té una hemorràgia o una isquèmia i posar-li el tractament adient com abans millor… la informaran en 7-15 dies més?

Truco al servei de diagnòstic per la imatge i, després d’insistir, es posa el cap de servei al telèfon i, verbalment, em diu que no veu cap imatge que suggereixi hemorràgia.

M’he de creure les seves paraules. Poso tractament antiagregant al moment.

Tot això la setmana de la marató de tv3 sobre malalties neurològiques i la propaganda sobre el codi ictus. Un cop més, la “propaganda” i la realitat sobre el sistema sanitari no tenen res a veure…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s