Honestament…

L’Antoni ve a explicar-me què li han dit els “especialistes” de la seva mútua a qui ha consultat darrerament. Li agrada que jo estigui al dia de les seves coses…

El pneumòleg (el visita fa anys pel seu “asma”), després de fer-li fins i tot una TC (?) li ha dit que està igual. Però que si es refreda i la seva expectoració es fa verda… que no esperi! Que prengui de seguida un antibiòtic de nova generació: el darrer que ha sortit al mercat.

Veiem a l’Antoni a la consulta fa anys. Mai no ha vingut per cap episodi que faci pensar que necessita un antibiòtic… De fet, l’espirometria que li hem fet al consultori no mostra criteris d’asma ni de malaltia pulmonar obstructiva crònica…  Què fa que el pneumòleg li hagi recomanat això?

L’uròleg (el visita fa anys per “pròstata grossa”) li ha canviat el tractament. Prenia tamsulosina i finasterida fa més d’un any. Ara li prescriu un comprimit que incorpora tamsulosina i solifenacina. Una “novetat” terapèutica. No li ha explicat que un dels medicaments ja el pren i que l’altra té efectes anticolinèrgics.

L’Antoni no té cap símptoma, ni d’ompliment ni de buidament. De fet, com que fa un any que pren tamsulosina i finasterida, s’hauria de retirar la tamsulosina. Què fa que l’uròleg li hagi recomanat aquest medicament?

L’Antoni és una persona, en general “ben informada” i d’un nivell cultural mig, que creu que un especialista que té consulta privada i visita per la mútua… és una autoritat en el seu tema.

Fa més de 10 anys que ens coneixem. Tenim bona relació.

Honestament, li hauria de dir que la recomanació del pneumòleg és una bestiesa. I que la de l’uròleg no té cap justificació.

Com ho he de fer sense deixar malament els “especialistes”?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s