Només vinc a donar-li les gràcies

La Rosa fa setmanes que té dolor al peu. A un dit del peu. Un dolor que li enterboleix el repòs. A ella, una dona forta, de les d’abans de la guerra.

Orientem el dolor com a vascular, arterial. Truquem a cirurgia vascular i ens fan “el favor” de veure-la en dos dies. Però l’especialista descarta l’origen vascular del dolor… rotundament.

En aquell moment, la Rosa estava prenent un anticoagulant oral per una arrítmia.

Desconcertats, tractem el dolor com podem.

La Rosa consulta a urgències de l’hospital en dues ocasions, pel mateix dolor, que segueix suggerint origen vascular. Però a urgències només li prescriuen medicaments que no li milloren el dolor. Només li fan efectes adversos.

Al cap d’unes setmanes, el cardiòleg decideix que no li cal l’anticoagulant. La Rosa està contenta. Ja no haurà de fer aquests controls tan empipadors. I no haurà de vigilar tant amb el menjar. Quant al dolor del peu, al cardiòleg li sembla que és d’origen vascular. Demana una nova consulta a cirurgia vascular que programen per al cap de tres mesos.

Però, després de deixar l’anticoagulant, el dolor del peu augmenta. Torna a anar a urgències de l’hospital. Dues vegades. Més medicaments que no li fan cap efecte.

Avui ja no pot més i consulta “d’urgència” al consultori. Ha aparegut una nafra, clarament isquèmica, en un dit del peu. No té polsos. El peu està fred. És un problema vascular. Està ben clar. Tornem a consultar urgentment a l’especialista. Òbviament, la nafra és vascular.

Prescriuen heparina, programen seguiment setmanal. Potser el dit del peu no el podrà conservar…

L’endemà ve la filla a la consulta.

“Només vinc a donar-li les gràcies. No ens haurien fet cas a l’hospital sense el seu interès. Moltes gràcies.”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s