Carta oberta

Hem rebut aquest escrit que no és una història assistencial en el sentit més estricte, però encaixa perfectament en els objectius dels diaris de trinxera que és reflectir la vida assistencial a l’atenció primària

La  medicina de família és preciosa…no li feu més mal

Competència, confiança, empatia…paraules majors que no perquè les repetim cada dia perden valor, sobretot quan pensem amb tantes i tantes situacions viscudes amb els pacients allà on aquestes paraules es fan tant i tant grans.

Tenim el privilegi d´acompanyar a molta gent. Ens obren les portes de les seves cases i dels seus cors…cal que responguem i que siguem mereixedors d´aquesta confiança. Els pacients no necessiten tècnics. Necessiten professionals.

Per què dic tot això?…La competència, la confiança, l´empatia  no demanen alta tecnologia, demanen TEMPS per la dedicació.

Sé que, per sort, no parlo per tots vosaltres, ara parlo de la meva realitat. En el meu entorn s´estan permetent agendes que jo veig incompatibles amb l’exercici d’aquesta professionalitat que necessiten els pacients. Jo no puc, ni vull deixar de dedicar el temps que necessita cada pacient. Si canvio el meu objectiu per anar puntual…quantes paraules importants es deixen de dir.

Que un bon metge de família es plantegi deixar-ho perquè veu desaparèixer l´essència del que és la seva professió, ens ha de remoure a tots.

Quan parlem d´això, parlem de sentiments, sentiments d’ impotència i d´angoixa tant dels metges com dels pacients. Angoixes que fan que els metges es plantegin deixar-ho o que es deixin la salut pel camí . Angoixes que fan que els pacients es quedin a la deriva en una societat medicalitzada acabant fent-se proves que no calen o prenent fàrmacs que els fan més mal que bé.

Gestors, escolteu!… si es perd un bon professional … Va, ara parlaré de números i no de sentiments: Hi haurà més despesa! Però, que estic dient? si  això ja ho sabeu…

Vinga, no li feu més mal. L´atenció primària és preciosa. Deixeu que us mostri tot el que sap i pot fer.  Ella no us demana màquines sofisticades ( bé, potser alguna )  només us demana TEMPS.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s