Vides separades

La filla de la Sra. Teresa acut a la consulta de la infermera per parlar de la seva mare. Vivia sola en el poble i ha anat a viure amb ella perquè trobava que alguns dies no es feia el dinar i es trobava  molt sola d’ençà que va morir el pare. Té dificultats per caminar.

Li preocupa una ferida que té al turmell i demana a la infermera si pot anar al domicili per veure si s’està curant bé la ferida. Queden per una visita a domicili al dia següent.

Quan arriba al domicili troba amb la pacient i la filla a la gestora de casos del CAP. Ha anat a valorar el domicili i els recursos que necessita la Sra. Teresa. Les va activar el metge de la pacient. La infermera no en sabia res. I troba a la gestora fent part de la feina que ella sempre havia fet: valoració del domicili, dels recursos humans (cuidadors, família) i de l’entorn que té la pacient .

Potser ningú l’havia d’informar o potser sí. Dues professionals infermeres en el domicili sense comunicar-se ni abans ni després de la visita. Treballant en el mateix CAP. Què passarà? Per què passa això? Com acabarà la relació entre la infermera del  CAP i la gestora de casos?

La teoria seria que hauria de ser una relació complementària, però amb una comunicació molt activa. La realitat és que treballen juntes però fan vides separades com moltes parelles, que passen temps vivint juntes però cadascú fa la seva vida, fins que no poden més i posen distància entremig. Cadascuna fa la seva feina sense cap relació. Perquè les gestores de casos no estan integrades en els equips, van i venen sense compartir espai i temps.

Els efectes secundaris d’aquesta incomunicació segurament els patiran els pacients.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s