Conflictes

En Pere ha anat al cardiòleg de l’hospital. Un de nou. El de sempre, s’ha jubilat.

Fa uns 10 anys va tenir un infart i li van posar 3 stents. Des d’aleshores pren àcid acetil salicílic, beta blocador i simvastatina. Va al gimnàs. Camina 3-4 km. Fa anys que està estable. Amb el mateix tractament. Els seus nivells de colesterol són ben baixos.

Li ha dit al cardiòleg que, de vegades, es mareja. Especialment quan fa una sessió intensiva de gimnàs. Segurament, els seus prop de 80 anys i el beta blocador hi tenen alguna cosa a veure…

M’explica que el cardiòleg li ha canviat un medicament. El beta blocador, penso… Però no: li ha canviat l’estatina. Un medicament antic, per un dels nous: estatina també. La única diferència és que no té experiència d’ús i val 10 vegades més.

En Pere ve a la consulta perquè li posi el medicament a la recepta de llarga durada. “L’especialista ho ha dit”. Ve amb una recepta de curta durada feta. Ja ha començat a prendre el nou medicament.

Què he de fer? El pacient creu que el cardiòleg li ha fet el canvi per al seu benefici. En canvi, jo estic convençut que no té cap raó “científica”.

Si la raó no és científica, quina deu ser?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s