Quan parlem de medicina al CAP?

“Caldrà revisar anualment l’escala CHAD2ds2-Vasc i HAS-BLED en tots els pacients amb diagnòstic de fibril·lació auricular per tal d’assolir l’objectiu que ens demanen”

És dilluns. Són les 14h.

Tots els metges del CAP estem reunits a la  biblioteca del centre.

El nostre director ens fa una sessió d’una hora sobre les novetats en l’Acord de Gestió que l’empresa signa amb cada Centre d’Atenció Primària. Aquest any s’introdueixen nous indicadors i ens explica que, de moment, no assolim els requeriments que exigeix l’Acord.

Durant una hora, debatem sobre on cal registrar l’indicador, quin sentit té aquest indicador, la necessitat d’obtenir llistats de cada consulta amb els pacients que no compleixen l’indicador perquè cada metge revisi les històries d’aquests pacients i altres detalls (tots ells numèrics i feixucs).

Dimarts. 14h.

Hi ha reunió a la sala gran de tot l’equip.

Avui ve un equip a presentar-nos la nova Unitat d’Atenció a la Fragilitat que ha aparegut al nostre territori. Durant una hora, un geriatre i una infermera de la Unitat ens expliquen quins són els requisits i la forma de derivar pacients grans i amb diagnòstics complexos a aquesta nova unitat. A partir d’ara, diuen, ells seran els referents d’aquest tipus de pacient crònic complex.

Dimecres. 14h.

Avui hi ha reunió novament només per metges a la biblioteca.

La referent de farmàcia del SAP ha vingut a recordar-nos quins són els nostres punts febles com equip a l’hora d’afrontar l’Estàndard de Qualitat de Prescripció Farmacèutica anual (EQPF).

Com cada any, no assolim molts dels objectius que marca l’EQPF.

Discutim durant 1h sobre les prescripcions induïdes, la dificultat per assolir alguns dels indicadors que marca l’estàndard i les incoherències que detectem en el format.

La reunió conclou informant-nos que cadascú de nosaltres rebrà un llistat dels pacients de la seva consulta que no compleixen els objectius acordats a fi de poder revisar-ho individualment.

Dijous. 14h.

Torna a haver-hi reunió de metges a la biblioteca.

En aquest cas es tracta d’organitzar les agendes de l’estiu.

Un any més, no es preveuen cobertures de personal per absències vacacionals. Això suposa haver d’inventar estratègies per assumir la mateixa activitat tot i la disminució de personal. Una proesa.

Divendres. 14h.

La reunió d’avui (de metges i infermeres) és per informar-nos de la necessitat de trobar, a dins de l’equip, referents per diferents circuits que s’han creat a la zona: caldrà que algú s’encarregui de la coordinació amb traumatologia i també amb la unitat de fibromiàlgia i fatiga crònica que s’acaba de crear a l’Hospital referent.

També s’aprofita la reunió perquè la metgessa referent d’e-cap ens faci cinc cèntims de les darreres actualitzacions del programa a fi que tinguem clar com cal fer els registres d’ara endavant.

Acaba la setmana.

Un cop més, no hi ha hagut espai al CAP per parlar de ciència.

La feina de consulta ens desborda i els espais sense assistència els omplim de reunions per discutir aspectes de gestió.

Així doncs, quan podem parlar de medicina els professionals que treballem als CAPs?

On van quedar les sessions de casos clínics, actualitzacions, revisions bibliogràfiques…?

Definitivament, moltes coses estan canviant a l’Atenció Primària.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s