URGÈNCIES!!!!

Tarda d’estiu. Molts companys ja estan de vacances. Fa una calor sufocant!. Les agendes estan retallades al 50% i s’obren al dia. Sembla que avui el món s’aturi amb aquesta calor.

A les 17,30 s’obre la porta de la consulta de cop i entra esverada una administrativa amb un senyor de mitjana edat assegut en una cadira de rodes. Està pàl·lid a més no poder. Porta embolicat en un drap, un dit de la mà. S’ha tallat amb una serra elèctrica al taller de fusteria mentre treballava.

M’acomiado ràpidament de la senyora que tinc a la consulta i començo a atendre el ferit. Li trec el drap i veig que li falta part de la tercera falange del dit. No sagna gaire però té molt de dolor. Mentre netejo i curo la ferida, li ofereixo algun calmant però no en vol. Està correctament vacunat. Li explico que cal que vagi a l’hospital per fer valoració  de les parts toves del tros amputat, així com de l’os. Que haurà de marxar en ambulància i seria bo que poguéssim disminuir el dolor perquè pugui fer el viatge amb més tranquil·litat.

Ha vingut sol. És fuster i estava sol al taller quan ha tingut l’accident. Ha vingut al CAP conduint i ha deixat el cotxe en una zona blava sense tiquet horari.

En aquests minuts s’ho repensa i em demana algun calmant per mitigar el dolor. Consulto el metge de la consulta del costat i administro el calmant.

Truca a la seva germana i li explica. Em deixa les claus del cotxe perquè hem quedat amb la germana que vindrà a la consulta a recollir-les i després anirà a l’hospital.

Finalment marxa en ambulància a l’hospital.

Netejo i ordeno la consulta i continuo amb les visites que s’han anat acumulant a la sala d’espera. Pacientment tothom està esperant. Els  dic que he tingut una urgència i que vaig una mica tard. Ningú protesta, tot el contrari, em diuen que ho han vist i ho entenen.

Les urgències són una part més del dia a dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s