El dia de demà!!!

Ahir  estava a la consulta amb una pacient, quan de sobte ve una companya infermera demanant-me ajuda perquè tenia una persona amb dolor toràcic a la consulta del metge del costat.

Normalment, si hi ha sospita d’un possible IAM, es col·loca el pacient a una consulta del CAP determinada. Però ahir va ser diferent. El pacient va anar directament  a la consulta del seu metge per explicar-li que tenia un dolor molt fort al pit.

Em vaig acomiadar ràpidament de la pacient que estava atenent i vaig agafar el material de vies endovenoses. L’altra infermera ja estava fent l’ECG, però va costar uns segons tenir-lo, ja que el pacient tenia una sudoració profusa i, conseqüentment, els elèctrodes no es podien enganxar. També tenia molt dolor que anava en augment.

El metge va valorar l’ ECG confirmant una elevació de l’ST i va activar el 061.

Nosaltres vam continuar valorant els signes vitals (per sort estaven dins de la normalitat)  i canalitzant una via venosa al braç esquerre, registrant l’hora en cada moment dels controls.

Li van administrar AAS 250 via oral,  nitroglicerina sublingual en aerosol i clorur mòrfic en bolus via endovenosa. També li van posar una màscara amb oxigen.

En tot moment li anaven comunicant tot el que feien, així com preguntant per la simptomatologia, fonamentalment el dolor. Se li va explicar que vindrien els serveis d’urgència per portar-lo a l’hospital, tot fent-li alguna carícia, donant-li seguretat.

Finalment van arribar els professionals del 061, van valorar la situació i va ser traslladat a l’hospital que corresponia.

Tot seguit, vam continuar amb la feina.

A la nit vaig repassar el codi IAM i vaig veure que vam actuar força bé. Li vam posar oxigen quan no calia, ja que tenia una Sa O2 de 96 i només calia oxigenoteràpia si la Sa O2 és < 90.

Avui els he comentat la reflexió que vaig fer ahir a la nit tant a la companya infermera com al metge. Tots tres ens hem felicitat per la coordinació amb la qual vàrem treballar. Hem repassat junts el codi IAM i el metge ha trucat a l’esposa per interessar-se  pel seu marit. Aquest estava a cures intensives, però es trobava bé.

Les urgències greus també formen part del dia a dia i, quan treballem plegats, fem més equip.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s