Carta d’una estudiant de medicina al seu tutor de la rotació de medicina de família

En aquests dos mesos de rotació, he après molta medicina. Molta més medicina de la que s’estudia a la Universitat, molta més de la que ens pregunten als exàmens. En aquests dos mesos, he après que tenim una sala d’espera plena de gent que fa dies que està esperant veure’ns, que hi ha pensat moltes i moltes hores. He après que les persones que entren a la nostra consulta tenen mil problemes més dels que podrem veure amb l’exploració física o totes les proves complementàries del món. He après que els pacients que seuen davant nostre agraeixen que els mirem, que els preguntem, que els deixem parlar, que ploren i que necessiten una mà o un “tot anirà bé”.

He après que hi ha persones que són presoneres a casa seva o als seus cossos. Que al mig de Barcelona hi ha àvies que viuen soles en edificis buits. Que aquests també són factors de risc per totes les malalties. He après que hi ha filles que deixen la feina per cuidar les seves mares i que elles també ens necessiten. He après hi ha persones que ens esperen el dia que fem atenció domiciliària, que els hi fa una il·lusió immensa, que ens obren les portes de casa seva. I que quan entres dins entens com són de diferents les seves vides de les nostres.

He après que a vegades, parlar i confiar curen més que qualsevol pastilla. He après que amb 7 minuts per pacient no n’hi ha prou. He après que moltes vegades fem més de psicòlegs que de metges i que no hi ha res més preciós que això.

I he après que quan marxen de consulta o quan marxem del seu domicili, esperem haver-los ajudat, haver canviat una mica les seves circumstàncies, que el dia no es faci tan dur, que l’espera hagi valgut la pena. Després de dos mesos, jo també em sento així, com que he canviat i he entès tantes coses, que ara ja sé què és el que fem en aquesta feina, la més meravellosa que existeix, que toquem vides.

Gràcies per acompanyar-me i ensenyar-me,

Júlia Serralabós Ferré

Estudiant de sisè de Medicina a la Facultat de Medicina – Campus Clínic de la Universitat de Barcelona, acabant la rotació de dos mesos al CAP Gòtic

 

Anuncis

One thought on “Carta d’una estudiant de medicina al seu tutor de la rotació de medicina de família

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s