Especialistes en gent gran?

Atenc a una pacient desplaçada de ciutat. Habitualment atesa per Mutuam. Consulta perquè fa uns 20 dies, les mans li tremolen.

Per tota informació porta la recepta electrònica amb la medicació de llarga durada: mirtazapina, duloxetina, raloxifè, bisoprolol, amlodipina, formoterol + budesonida, cleboprida, trimetazidina, ipratropi, gabapentina, tolterodina, hidroclorotiazida, clonazepam, calciferol, esomeprazol, lorazepam, carbonat calci + colecalciferol, fenofibrat, rivaroxaban, pentoxifil·lina, valsartan, paracetamol i fentanil. Si, si… no és una broma ni m’ho invento! Tot prescrit pel seus “especialistes”… El metge que signa, però, és el capçalera…

Estic perplex. Cap dels meus pacients no pren més de 10 fàrmacs. Només sóc capaç de dir-li que, al davant de tanta complexitat, no em veig capaç de valorar el seu tremolor (segurament causat per un o més del medicaments que pren)… I que hauria de consultar el metge que li està prescrivint tot això…

Tot i així, sento molta pena per la pacient. Com és que ningú ha posat seny en la seva medicació habitual? Com és que ningú ha desmedicalitzat, deprescrit?

Segurament, si ha anat al seu metge, li ha afegit alfametildopa o qualsevol altre medicament per al tremolor…

1 thoughts on “Especialistes en gent gran?

  1. Es al.lucinant i és quelcom que es troben sobint els metges que treballen en residències per a gent gran a Catalunya i que el primer que han de fer quan ingressa un nou resident és veure què pren i quines interaccions poden estar ocasionant els medicaments. Com que en moltes ocasions quan el resident ingressa passa a ser controlat per un equip EAR, és molt possible que si la pacient es convertís en resident passaria de 10 a 2 fàrmacs en quüestió de dies.
    És al.lucinant

Deixa un comentari